Jul 02 2018
communicatie svaz
Nieuws

Vertrouwenspersoon - AanspreekPersoon Integriteit (API)

 

De vertrouwenspersoon binnen SVAZ is het aanspreekpunt voor de leden die op een vertrouwelijke manier de club in kennis willen stellen van ethische problemen en/of aantasting van integriteit. Daarnaast kan de vertrouwenspersoon kennis nemen van alle opmerkingen, suggesties en/of klachten die geformuleerd worden door de leden van de zwemclub, nadat deze onopgelost zijn gebleken na het volgen van de hiërarchische weg (trainer, coördinator). Hij of zij onderzoekt de bemerkingen, luistert naar de betrokken personen en kan daarbij een onderzoekscomitee opstellen.

 

De vertrouwenspersoon kan, met instemming van de betrokkenen, bemiddelen tussen leden van de club en tussen leden en niet-leden van de club in geval van een onenigheid. De vertrouwenspersoon oefent zijn functie in vertrouwelijkheid uit. Dit wil zeggen dat hij het vertrouwelijk karakter van bepaalde informatie of van bepaalde stukken garandeert.

 

Indien de vertrouwenspersoon, na zijn onderzoek, tot de conclusie komt dat de werking van de club op een punt kan worden verbeterd, of dat de klacht veroorzaakt wordt door een structureel probleem in de werking van de SVAZ, zal hij een verslag opstellen voor de Raad van Bestuur. 

 

De vertrouwenspersoon heeft een opleiding genoten volgens de bepalingen opgelegd door de Vlaamse Zwemfederatie.

 

An Verstraelen en Jurgen Anthoni fungeren als club-API. Je kan hen vertrouwelijk contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun ons: koop via Trooper!

banners 04

BRABO website

logo