Jul 01 2012
Filip Rigo
Wedstrijdzwemmers
Volg hier de avonturen van de stage 2012 in Riccione!

Donderdag 12 juli 2012

Om 6u30 deed de laatste wekdienst zijn ronde, de zwemmers hadden net 30 minuten de tijd om zich klaar te maken en de valiezen volledig in orde te brengen. Nadien werd er voor de laatste keer een stevig ontbijt genomen. Na het ontbijt was het tijd om een 10-tal minuutjes valiezen van het eerste of tweede verdiep naar het gelijkvloers te brengen. Toen alles beneden stond kwam onze bus net voor het hotel gereden, die werd dan ook dadelijk ingeladen. Filip deed terwijl een laatste check van de kamers, deze waren redelijk netjes en was er maar 1 strip vergeten.
Na een busrit van 1u30 met als bestemming Bologna werd de bus leeggehaald en gingen we op zoek naar de check in balie, deze was nog niet geopend. We waren maw een halfuurtje te vroeg, maar beter te vroeg dan te laat, misschien een boodschap voor sommige zwemmers ;-)! Na een halfuurtje wachten konden we de valiezen afgeven en kregen we onze boarding passen. We begaven ons dadelijk naar de veiligheidscontrole waar iedereen zijn handbagage werd gecheckt. Bij de trainers liep deze controle iets minder vlot, Bernd moest gefouilleerd worden en bij Jonas werd er beslag gelegd op zijn scheerschuim en gel (Jonas toch…).
Na de controle begaven we ons naar gate 17 waar we een klein uurtje moesten wachten, de zwemmers konden zich bezighouden in deze zeer kleine luchthaven met het bezoeken van de 4 winkeltjes of de kleine cafetaria. Om 11u30 konden we inchecken en om stipt 11u55 vertrok de vlucht die 1u40 minuten in beslag nam, 10 minuten minder dan gepland. Maar bij aankomst kregen we de melding dat onze bagage was vertraagd, dus waren we later dan voorzien.

Morgenvroeg starten de eerste zwemmers met de wedstrijden, wij wensen ze heel veel succes!!!

Woensdag 11 juli 2012

De laatste echte stagedag werd met veel vreugde door iedereen ontvangen. Bij het ontbijt om 7u verschijnen er steeds minder zwemmers op tijd aan tafel. De nachtrust van velen mag duidelijk iets langer duren. Na een ontbijt met croissants, pistolékes, pannekoeken, fruitige taart en ook meerdere tassen koffie Americano voor onze hoofdtrainer, vertrokken we voor een laatste ochtendtraining naar het zwembad. Met uitzondering van Jari, Stijn en Yoshi was dit meteen de laatste training van deze 10-daagse stage. Niet alleen op zwemgebied hebben onze zwemmers vooruitgang geboekt, ook de wandelaarsbeentjes werden duchtig getraind. Uiteindelijk hebben we na deze 10 dagen meer dan 40km in de benen (heen- en terugverplaatsingen naar het zwembad). Met spijt in het hart namen onze zwemmers af van het mooie zwembadcomplex. Deze laatste dag hebben we ook het Ierse nationale team mogen verwelkomen in de naburige baan in het zwembad. De Ierse delegatie verblijft tevens bij ons in het hotel. Momenteel is slechts één zwemster en vijf begeleiders van de Ierse Olympische selectie gearriveerd. Na enige research kwamen te weten dat voorgenoemde zwemster onder meer een tweede plaats behaalde op de afgelopen Europese Kampioenschappen op de 50m schoolslag. 

Zodra de zwemtraining was afgelopen (opnieuw een rustige training voor onze zwemmers van het zomercriterium, een iets stevigere training voor de zwemmers van het BK), werd een vrij moment ingelast. Het laatste middagmaal bestond voor één van de tafels wederom uit een 'spaghetti pomodere'. Zij zijn namelijk verzot op deze pastalekkernij van Italiaanse afkomst. Misschien een idee om klaar te maken bij onze thuiskomst? De trainers kunnen alvast geen pasta meer eten, zien of ruiken! De platte rust van 14u tot 15u30 was zeer welgekomen. De zware trainingsarbeid in het zwembad, maar ook op het strand, had duidelijk zijn tol geëist. Na de platte rust was het tijd voor een laatste middagactiviteit. Maar eerst had Bernd nog iets te vertellen... De zwemmers stonden met grote ogen te kijken... Ze waren zeer verbaasd! Rara, wat kan dit zijn? Nog even dit: dat Bernd jarig is op 13 juli weet ondertussen iedereen ;). Om deze onthulling te vieren, trakteerde Bernd tot groot jolijt iedereen op een lekker ijsje. Bij de zoektocht naar de lekkerste gelatterie werd Bernd door meerdere individuen bijgestaan. En dit terwijl wij als trainers voorheen nooit de vraag hadden gekregen om een ijsje te eten? Nu goed, iedereen heeft ten zeerste genoten van deze verfrissende delicatesse alvoerens er op het strand een tweede verrassing op ons te wachten stond. Gedurende 1u werd de kust van Riccione met twee waterfietsen onveilig gemaakt. Na een uurtje vol piraterij en waterpret werd de korte trip naar het hotel gemaakt om een warme douche te nemen en de valiezen te pakken. Om 21u was ook het avondeten gepasseerd en maakten de meesten nog een uitstap naar het strand. 

De agenda voor morgen: 6u30 opstaan, 7u ontbijt en omstreeks 7u30 staat de bus aan het hotel (goed op tijd in het geval van filevorming op de autostrada). 

De stage van 2012 is een stage vol plezier geweest. Afsluitend geven we u graag nog enkele sleutelwoorden van deze 10-daagse mee: Gele auto! - Pepenero - Kaasboereke - Massimo - Asbakken - Roze vrijdag - WoW - Gast. Vraag u zoon of dochter zeker naar de achterliggende betekenis/verhaal ervan!

Groetjes en tot morgen!

Kleeeeeeeeeeeeeeir!

Dinsdag 10 juli 2012


Deze morgen brak de voorlaatste stagedag aan. Bij de trainers begint de stage ook, net zoals bij de zwemmers, door te wegen. Ze geraken steeds moeilijker uit hun bed en een siësta in de voormiddag is geen uitzondering meer, de enigste trainer die hier weinig of geen last van heeft is Filip. Filip wat is je geheim na al die jaren…? De dag begon zoals gewoonlijk met een stevig ontbijt. Naarmate de stage vordert komen de belangrijke wedstrijden ook dichter bij. Voor de zwemmers die meedoen aan het B(J)K hebben nog 2 trainingen en de andere hebben vanaf nu maar 1 rustige training per dag, want zij moeten tegen vrijdag uitgerust zijn. De zwemmers die vrijgesteld waren van de avondtraining hebben de extra vrijgekomen tijd na de welgekomen siësta ingevuld met een verplichte strandactiviteit. Er werden knikkerbanen gebouwd, geravot met de trainers in het water,… hierna hebben de zwemmers een douche genomen om al het zand van hun lichaam te spoelen. Kleren en bikini’s hadden ook wel een sopje nodig van al het zand van het strand. Tegelijkertijd hebben de overige zwemmers nog een tweede training met glans afgewerkt. Alle zwemmers kwamen fris aan het lekkere avondmaal en hebben we voor de laatste maal onze keuze voor morgen gemaakt. Sommige zwemmers en de trainers gaan het goede eten hier nog missen in België denk ik… Jari werd door een ober aan een andere tafel gevraagd. Dit werd natuurlijk gespot door alle zwemmers en trainers, maar rara wat was er aan de hand… Enkele zwemmers gaan de laatste momenten van de avond gebruiken om een potje voetbal te spelen, terwijl nog enkele meisjes de winkelstraat verder verkennen.

Maandag 9 juli 2012


Gisteren zijn we met z'n allen op uitstap geweest naar Aquafan, het lokale waterpretpark. Eerst en vooral werd er lekker uitgeslapen, waarna we uitgebreid een lekker ontbijt mét pannenkoek konden nuttigen. Tegen half 11 zaten we dan op de bus, die ons na een korte rit in het veelbelovende en snikhete waterpark afzette. Iedereen vloog meteen op de verschillende attracties af, die varieerden van 'leuk' tot 'te lang aanschuiven' tot 'bangelijk gast'. Het was zelfs zo leuk dat sommigen de tijd op het einde van de dag een beetje uit het oog verloren...hiermee kwamen al die beloofde frietjes wel in het gedrang! Al bij al was de weg terug even vlot als de heenrit - er was zelfs nog tijd voor een mooie groepsfoto:

img_1912
 
Daags nadien ging de wekker weer heel vroeg waardoor we om 7u samen aan de ontbijttafel zaten. Er moest immers nog getraind worden de
laatste stagedagen! Er vond nog wel een kleine hergroepering plaats, zodat de zwemmers die aantraden op het zomercriterium samen stilaan de zware trainingsarbeid kunnen beginnen afbouwen. Iedereen werkte zijn of haar voorziene training naar behoren af, de rustdag had duidelijk deugd gedaan. Sommige zwemmers leken naast de trainingen ook soms bezig te zijn met andere gedachten. Naar jaarlijkse gewoonte (?) werden zo enkele nieuwe en oude 'vriendschappen' gespot door de zeer alerte medezwemmers.  Voor Indra moesten we vandaag wel even naar de dokter. Zij had last van haar oor, net als Warre, en daar namen we toch liever geen risico mee. Een vlotte service stuurde ons snel naar de apotheek, zodat mits een beetje meeval het zomercriterium niet in het gedrang zou mogen komen. Na de platte rust werd nog een 2e keer getraind, hier werd de laatste zware training afgewerkt voor de deelnemers dit weekend. 2x 50 'all out' later bleek dat het vormpeil bij de meesten goed tot uitstekend was en alles met de nodige dosis rust de komende dagen er zeer goed uit zag. Naar dagelijkse gewoonte kregen we 's avonds wederom een bordje pasta gevolgd door een stukje vis of vlees. Er heerste wel enige teleurstelling toen de pizza in het buffet al helemaal op was wanneer de 2e groep zwemmers arriveerde. Toen ieders maagje gevuld was kreeg iedereen nog een uurtje vrijaf, waarna het alweer bedtijd was. Slaapwel!

Zondag 8 juli 2012

Vandaag was het rustdag in Riccione, daarom hebben we er de fotokes van gisteren online gezet.

Wedstrijdzwemmers groep Jonas, hier ontbreekt Naomi nog.Wedstrijdzwemmers Steven.Wedstrijdzwemmers Bernd, hierbij ontbreekt Gianni wegens ziekte.

img_1762

Zaterdag 7 juli 2012


Na de passage van de dagelijkse wekdienst om 6u45, waarbij ook telkens de ochtendpolsen worden genomen, genoten we van een lekker ontbijt. Op weg naar de training werden eerst Stijn en vervolgens Xanthe even opgeschrikt door een niet zo vriendelijke hond. Even geblaf en een luide gil, en het gevaar was voorbij. Aangekomen in het zwembad hebben we niet van onze dagelijkse routine afgeweken. Een leuke droogopwarming betekende de voorbode van een vrij intensieve uithoudingstraining. Ook de trainers hebben meegedaan, alleen met de droogopwarming weliswaar. Tijdens de ochtendsessie werden er door alle zwemmers mooie tijden neergezet. Trainers tevreden, en de zwemmers konden zich nu gaan uitleven op het strand of in het zwembad van het hotel. Waterpret kent inderdaad geen grenzen!

Na het middageten werd opnieuw een siesta ingelast. Voor de zwemmers was deze meer dan welgekomen. De tot op heden zware trainingen eisen immers zijn tol. Voor elke sporter is ook de rustperiode tussen de trainingen en voor de wedstirjden van cruciaal belang. Een lekkere cake, een luchtig taartje en enkele toastjes met choco stonden ons op te wachten na de platte rust. Iedereen heeft opnieuw zijn buikje een beetje kunnen aanvullen, om zo daarna nog even te kunnen genieten van een vrij moment ("een groot uurtje") voor de training. De training was zeer rustig ("recup"), met uitzondering van enkele kleine sprintjes. Ook de videocamera werd boven gehaald, om zo later onze zwemmers van naderbij en in detail te bestuderen/analyseren. De training werd afgesloten door de trainers die zich aan een sprintje van 50m in crawl waagden. Bernd en Jonas moesten hierbij hun meerdere erkennen in Steven. Conclusie achteraf is wel dat 50m lang kan zijn zonder voorafgaande trainingsarbeid. Na het avondeten hebben de zwemmers nog even een vrij moment gehad. Het is hier in de straten van Riccione een drukte van jewelste, de festiviteiten van gisteren worden voortgezet want vandaag is het "roze zaterdag". Misschien morgen roze zondag? Morgen kunnen onze zwemmers uitslapen tot 8u45, het is namelijk rustdag. Wat deze rustdag zal brengen, houden we nog even geheim... Fino a domani!

Vrijdag 6 juli 2012

Hier in Italië is het vandaag "roze vrijdag" en dit is nogal letterlijk, alles werd mooi versierd met roze linten, ballonen, bloemen en nog veel meer... Blijkbaar is dit het feest dat de start van het zomerseizoen aangeeft! Vele Italianen hebben dan ook roze kleren aan en werden zelfs mensen gespot met roos haar...
Na het ochtendlijk ritueel begaven we ons naar het zwembad waar de 2de weerstandstraining van de stage plaats vond. Deze was zeer zwaar maar werd al meer dan behoorlijk afgewerkt, moe maar voldaan keerden we terug naar het hotel. De meesten zijn tijdens het vrije moment op hun kamer gebleven en een aantal zijn naar het strand getrokken en daar werd een mooie auto uit het zand getoverd. Om 13u kwamen we samen in het hotel zodat we aan tafel konden voor de lunch, daarna was het tijd voor de platte rust. Na deze welverdiende siësta was het tijd om de gemaakte filmpjes te bespreken, iedereen werd individueel besproken met de nadruk op crawl. Met deze informatie trokken we naar de training en daar merkten we al direct op dat er op een aantal al kleine details verbeterden en dat zelfbesef was net het doel. Deze avond hadden we wel geluk, we moesten de training eerst tegen onze zin afleggen in het indoor zwembad, maar tijdens het zwemmen brak er een hevig onweer uit en buiten moest iedereen uit het water. Wij konden de training perfect afwerken ;-) Iedereen kon zich na de training rustig douchen, want we zijn in het zwembad blijven wachten tot de hevige buien overgetrokken waren.
Het avondeten was dan ook iets later dan gepland en moest iedereen direct na het eten naar zijn kamer, de kamers waren zeer vlug stil.

Donderdag 5 juli 2012

Ondertussen is de derde dag achter de rug in het zonnige Riccione. De zwemmers worden de opgelegde routine (opstaan, eten,trainen en ontspannen) stilletjes aan gewoon. Vandaag stond 's morgens een zware UC training op het programma en in de avond werd een rustige basisuithouding gezwommen. Beide trainingen werden goed verteerd en de tijden van de UC training waren dan ook goed. Voor ons middageten en avondeten moeten we kiezen uit een aantal voorgerechten en nagerechten, maar naar Italiaanse gastvrijheid kunnen we op de menu enkele suggesties bijschrijven. De tafel van Torald, Yoshi, Jari en Gianni hadden van deze opportuniteit handig gebruik gemaakt en frietjes gevraagd. Zij hebben die dan ook gekregen, maar werden in beslag genomen en verorberd door de trainers. Filip heeft de tafel van Sam een handje toegestoken met de menu keuze, omdat enkele hun gerechtjes v"vergaten" op te geven. Hij heeft een keuze voor hen gemaakt, maar rara… wat had hij gekozen?  Enkele onder ons hebben door de intense zon en tropische temperaturen een rode huid gekregen, maar dit werd tijdens de avondcontrole (22h30 terwijl zij om  22u in bed moeten liggen) duidelijk verholpen. Filip was getuige van het insmeren met after sun op de meisjeskamer van Stephanie Molkens in plaats van dat ze te slapen lagen.

Woensdag 4 juli 2012

Vandaag was het de tweede volledige dag aan de zonovergoten Adriatische kust. Het was een speciale dag: het was enkel een ochtendtrainingen bovendien was er één van de zwemmers jarig. De optimale route naar het zwembad hebben we nu ook gevonden. Zonder verkeerslichten op gezellige Italiaanse wegen/padjes naar het zwembad wandelen… De meesten hebben echter weinig opgemerkt van dit moois, het vroege opstaan is hiervan de oorzaak. Maar… er volgen uiteraard nog genoeg wandelingen naar het zwembad. De training zelf bestond uit een groot stuk “kwaliteit”: enkele snelle stukken (weerstandcapaciteit in het vakjargon) werden zeer goed afgewerkt door onze zwemmers. Trainers tevreden en de terugtocht naar het hotel kon beginnen. Na de training werd er uitgeblazen op het strand, maar ook gezwommen in de zee,… Noem maar op! Nog even dit: Jeroen heeft ditmaal de vuilbak op het strand met rust gelaten. Een welgekomen middagmaal betekende vervolgens de aanzet tot een deugddoende platte rust. Opnieuw hebben alle zwemmers een mooi dutje gedaan, de twee uur durende platte rust was zeer welgekomen. De trainers hebben zich tijdens de platte rust met volle overgave gericht op het opstellen van de quiz die s’avonds ging doorgaan. Net als gisteren hadden de oudsten na de platte rust een vrij moment. Enkele begaven zich opnieuw naar het strand, de rest bleef in het zwembad, nog anderen combineerden beiden. Om 18u was het snel douchen geblazen, om vervolgens de jaarlijkse stagequiz kunnen  aan te vatten. Een spannende strijd was het alvast, na maar liefst 5 spannende rondes (sport, strips & animatie, televisie, algemene kennis en muziek) was het verschil in punten tussen de 4 teams zeer beperkt. Uiteindelijk waren het de “Flippo’s” (Jannes, Indra, Stephanie en Jari) die aan het langste eind trokken. Het verschil met de overige teams was maximum 3 punten. Spannend! De prijs voor het winnende team is… één frisdrank naar keuze! Na het avondeten heeft Stijn getrakteerd voor zijn verjaardag. Een rolletje “Kingeskes” voor de trainers en ander lekkers voor de zwemmers. Vooral Filip was zeer gelukkig met zijn pepermuntjes, want hij was de zijne immers thuis vergeten. Nog even ontspannen op het strand of op de kamer, en de zwemmers kropen alweer hun bedje in. Een klein geheimpje: morgen staan er twee trainingen op het programma, de ochtendtraining is het zwaarst (uithoudingscapaciteit). Ook ons Italiaans geraakt ondertussen een beetje bijgeschoold: buonanotte e arrivederci a domani!

Dinsdag 3 juli 2012

Om 6u40 begon de wekdienst aan de eerste wat later de dagelijkse ronde zou worden, iedereen werd gewekt door het binnenkomen van ons, maar sommige moesten we door elkaar schudden vooraleer er beweging in kwam. De ochtendpolsen werden genomen en 10 minuutjes later werd iedereen in de eetzaal verwacht voor een lekker ontbijt. Om 7u25 begonnen we aan de 20 minuten durende wandeling zodat er om 7u50 in het stralende zonnetje een aangename opwarming kon gegeven worden. Daarna kon het eindelijk beginnen de eerste uithoudingstraining stond dan ook op het programma, deze werd al redelijk afgewerkt. Dit gebeurde voor de eerste maal in het buitenzwembad, dat algemeen als zalig werd beschreven. Na de training werd besloten ook onmiddellijk het strand in te wijden. Hoewel het heel druk was bleek iedereen ook hier in zijn sas te zijn - zeker toen ook de zee van een heel aangename temperatuur bleek te zijn. Jeroen maakte het dan weer net iets te bont, voor we het wisten vonden we hem 'buiten westen' naast de vuilbakken. Oppassen met de meisjes Jeroen, ze maken je hoofdje duidelijk zot (met pijnlijke gevolgen). Geen permanente schade gelukkig, onze Jeroen kon na een opvallend kalme middag gewoon mee verder doen. Eerst was er weer een lekker middagmaal, waarna onze zwemmers goed gebruik konden maken van de verplichte platte rust. Voor de avondtraining kreeg iedereen nog een uurtje vrijaf, wat iedereen op zijn favoriete manier invulde. (Van CNN TV kijken tot een plonsje in het hotelzwembad nemen) Daarna was het alweer tijd voor de 2e training van de dag. Het was een rustige basisuithouding / techniektraining en deze werd door iedereen zeer rustig afgewerkt. De trainingen worden steeds afgewerkt met de nodige muziek omdat hier van 's morgens tot 's avonds wel groepslessen zijn in Hydrobic, waterspinning, waterstep en noem maar op... Na de avondtraining blijft er nooit veel tijd over en zit er niets anders op dan rustig te eten en dan naar de kamers te trekken, waar de jongste mannen om 21u30 in hun bed liggen en de rest volgt tegen 22u.

Maandag 2 juli 2012

Vanmorgen was het dan eindelijk zover, om 7u15 moest iedereen verzamelen in de vertrekhal van Zaventem. Bijna iedereen was op tijd... maar tegen 7u25 was iedereen aanwezig. We gingen dadelijk naar de checkin balie waar we in de eerste keer sinds jaren voorrang kregen als groep. De boardingpassen afhalen en bagage deponeren duurde dan ook maar een kwartiertje. Toen moest er van de ouders afscheid genomen worden zodat we ons konden begeven naar de veiligheidscontrole. Yassin speciaal gekomen om ons uit te wuiven, moest hier dan ook afscheid nemen van zijn zwemvrienden, bedankt voor je bezoekje! We gingen na de controle direct naar een gate waar het vliegtuig al klaarstond, van hieruit konden de zwemmers nog even drinken halen of een krant. Onze vlucht is perfect op tijd vertrokken en is met het kleine vliegtuig heel goed verlopen! Tegen 11u30 waren we dan in Bologna waar we via een klein trapje uit het viegtuig konden stappen rechtstreeks op de tarmac. Hierbij smolten we bijna weg van de warmte, een brandende zon wachtte ons immers al stralend op. Aansluitend werden we vlotjes opgehaald door de bus, zodat we anderhalf uur later met koffer en al in het hotel aankwamen. Daar konden we nog net laat op de middag een eerste maal de kookkunsten van het hotel uitproberen. Met steeds de keuze om uit 3 voorgerechten en uit 3 hoofdgerechten, aangevuld met een lekker buffet, was er voor elks wat wils bij. Iedereen kon beginnen uitpakken, zodat we een uurtje later allen samen een eerste verkenning van het dorpje begonnen. Al direct werd de tot de verbeelding sprekende discotheek aan de overkant opgemerkt - maar die lieten we gelukkig links liggen. Het strand en het eerste goede winkeltje op de weg kregen ook al een bezoek zodat de eerste golfjes bezichtigd werden en de dorst gelest werd. Toen was het stilaan tijd om voor de eerste maal naar het zwembad te trekken. Hier bleek dan toch een mini complicatie op te duiken. Bij aankomst en met de nodig gebarentaal werd ons duidelijk gemaakt dat er banen in het binnenzwembad gereserveerd waren ipv buiten. We bleven niet bij de pakken zitten en zijn aan onze eerst training indoor begonnen, maar na een half uurtje 'onderhandelen' in engels-italiaans-gebarentaal kon Filip toch zo goed als alle geboekte trainingen in het buitenbad vastleggen. Door de verzengende hitte waren alle zwemmers zeer tevreden om in het frisse water te kunnen duiken. Het eerste trainingske werd dan ook vlotjes afgewerkt zodat we goed op tijd terug aan tafel zaten. Tegen 21u30 kon iedereen goed op tijd naar de kamer - vroeg - maar dit zal zeker nodig zijn want vanaf morgen vliegen we er helemaal in!

Steun ons: koop via Trooper!

banners 04

BRABO website

logo