Jun 29 2014
Lees hieronder de verslagjes van de stage.
Dinsdag 1 juli 2014
Na een half uurtje vertraging  steeg ons vliegtuig om 19u15 op richting Barcelona, waar we omstreeks 21u00 aankwamen. Na het ophalen van de bagage  stond een bus ons op te wachten voor de rit naar Calella. Onderweg konden de zwemmers de eerste helft van Belgie-USA nog volgen en een uurtje later kwamen we aan in Hotel Bernat. Snel de kaartjes van de kamers  in ontvangst nemen en dan konden  de zwemmers hun  vertrek opzoeken en bagage uitladen. Snel slapen was de boodschap want ondertussen was het al bijna 23u00. Dat was na de reis en ondanks de warmte bij de meeste zwemmers geen probleem, alle kamers waren snel stil.

foto1 foto2
foto3 foto4
foto5 foto6


Woensdag 2 juli 2014
Half 9 zal voor de komende dagen het vaste wekuur zijn. De ochtendpolsen worden gecontroleerd en een half uurtje later is het afspraak in de inkomhal voor het ontbijt. Naar goede gewoonte wacht een ruim buffet en is er een ruime keuze om de magen goed te vullen voor de eerste training. Die is van 11 tot 13u en voor alle zwemmers nog een (rustige) basisuithouding. Goed om even in te zwemmen in het 50 meterbad waar onze atleten nog vele uren zullen doorbrengen komende dagen. We zullen trouwens in voortdurend gezelschap zijn
van verschillende zwemteams uit Noorwegen, Zweden, Schotland, ... en onze landgenoten, het team van de Waalse zwemfederatie. Na de training even goed stretchen en richting hotel om al snel aan te kunnen schuiven voor het middagmaal. Twee trainingen vandaag dus we starten meteen met de platte rust, anderhalf uur uitrusten was bij de meeste zwemmers toch al welgekomen. Al is de zwaarste inspanning voor de avondtraining. Na de platte rust verkenden we met de ploeg nog even het strand. Het was warm maar er stond een stevige wind wat grote golven opleverde. Uiteraard viel die gratis attractie wel in de smaak en de zwemmers beukten met veel lawaai in tegen de aanrollende golven. Vele zwembroeken vol zand en steentjes waren het gevolg.

foto8

Donderdag 3 juli 2014
Het ritme van de dag zit er al direct in, wekken om 8u30, bijna iedereen sliep nog op dat moment. Ochtendpolsen zijn nog onder controle
en iedereen is klaar voor 2 nieuwe trainingen. Bij WZ2 beginnen we met een zware uithoudingstraining terwijl WZ1 er de dag mee afsloot. Het is nog steeds goed weer in Calella, maar veel wind, dit hebben we nog niet dikwijls meegemaakt... De golven zijn nog steeds van de partij en de zwemmers konden het niet laten om voor het oog van 4 redders hier een plonsje in te wagen. Het eten valt hier ook goed in de smaak, borden worden leeg gegeten en terug gevuld, pasta en groenten zijn de hoofdschotels bij de zwemmers. Bij de desserten valt
vooral de watermeloen in de smaak, volgens mij zijn ze er hier een paar moeten gaan bijhalen voor ons. Momenteel ligt iedereen te snurken in hun bedje en houden wij de wacht. 

Morgenvroeg komen er 7 extra zwemmers ons vervoegen, hopelijk zijn ze er op tijd en kunnen ze de 11u training meedoen. We verwachten ze alvast met open armen.
 
foto9 foto10
foto11 foto12

Vrijdag 4 juli 2014
Voor de stagegangers van WZ1 begon de dag reeds vroeg.· Er was om half 5 (’s ochtends) afgesproken in· Zaventem en Yassin, Stijn en Jari waren telaat. 4 juli is ook de verjaardag van Stijn, die vandaag· 18 jaar wordt. Hij trakteerde alle stagegangers in de luchthaven op een ontbijt (koffiekoeken en donuts...). ·Alles daarna is vlot verlopen. Tijdens de·vlucht ·was er wel ·veel turbulentie die tot de ergernis lijdde van de zwemmers die nog wilden slapen, behalve Gianni, die hier doorheensliep. ·Op de luchthaven van Barcelona heeft Laura nog wel ‘gespauwt’ door de ontberingen van de vrouwelijke sanitaire voorzieningen bij de bagageafhaling. De zwemmers zijn dan via twee taxi’s samen met Sepp en Ellen rond 10u in het hotel aangekomen. Voor nog een rustig ontbijt in het restaurant van het hotel was er geen tijd meer. We hebben meteen ons materiaal voor de training uit onze koffer genomen, deze in de kamer van Matthias gedumpt en mee gaan trainen.
 
foto14 foto15
foto16 foto17
foto18 foto19


foto19 foto20

 
Na de training heeft iedereen gezamelijk gegeten en de kebabstokjes vielen (zoals ook alle vorige jaren) goed in de smaak. Daarna was het platte rust en deze heeft voor Stijn, Jari en Gianni wel erg lang geduurd. We zijn om tien voor zes gewekt door Sepp, via de telefoon, terwijl we al om twintig na vijf in het zwembad moesten zijn. We mochten onze straf zelf bedenken, maar indien deze niet toepasselijk genoeg is mocht Sepp zelf kiezen. Yoshi heeft de gepaste dagelijkse straf dan gevonden: vanaf nu schrijven wij elke dag het verslag voor u.

De dag voor de jongsten van WZ1 was weer routine, na een goede nachtrust hebben ze stevig ontbeten waarbij de geroosterde broodjes goed in de smaak vielen. Zij hebben vandaag ook (slechts 1 maal) goed getraind, het was een basis-uithoudingstraining van 4.9km. Daarna zijn ze teruggekeerd naar het hotel en is de rest van de dag normaal verlopen. Ze hebben de namiddag op het strand doorgebracht en ’s avonds gebiljart en gepingpongd. Yash heeft ook een pingpongballetje in de biljardtafel gegooid (per ongeluk) en dit bewees moeilijk terug op te lossen. 22u: tijd om te slapen.

foto22

De dames van WZ2 hebben een bijzonder goede nacht gehad, ze hebben namelijk ontdekt dat er ook verduisterende gordijnen zijn en niet alleen witte. De rest van hun dag was gelijkaardig aan die van WZ1 (vorige alinea). PAF GEDAAN! (ct. Sepp Meyers).

Zaterdag 5 juli 2014

De ochtend verliep zoals we gewoon waren, vandaag was gelukkig wel iedereen tijdig op de training. Na de droopopwarming in de blakke zon (behalve voor de enkele gelukkigen die schaduw ter beschikking kregen) heeft iedereen stevig getraind. De BK zwemmers hebben anaërobe trainingsarbeid verricht, de andere groepen aërobe. Voor alle groepen behalve WZ1 was dit ook meteen de laatste training van de dag. Na het middagmaal en de platte rust heeft WZ1 nog een uur droogtraining gehad buiten het zwemcomplex. De inhoud van de training was voornamelijk trappen lopen en hardlopen, bij hoge temperaturen. Om kwart na vijf was deze training gedaan en hebben alle zwemmers zichzelf verfrist voor de voetbalwedstrijd van onze nationale ploeg.

Terwijl wij trainden waren de andere groepen op het strand waar er kwallenpaniek los barstte. Er zijn uiteindelijk geen slachtoffers gevallen en de trainers vermoeden zelfs dat er geen waren, maar de zwemmers hebben de zee niet meer durven betreden.

Om 18u00 zaten alle zwemmers voor het grote scherm van het hotel. Wij waren vergezeld door de andere Belgen in het hotel en enkele enthousiastelingen. Jammer genoeg heeft het niet mogen zijn en hebben de Belgen verloren. Volgens de scherpe analyse van Yoshi moest het minstens gelijkspel zijn met verlengingen, en in de verlengingen hadden we natuurlijk gewonnen.

foto23 
foto25 foto26 foto24


Het avondmaal volgde meteen na de wedstrijd en was dus iets vroeger als anders. Hierdoor liepen we meteen in de stroom van vakantiegangers die ook op dit uur eten. Het was overal lang wachten voor het eten. Gelukkig hebben onze ogen de kost gekregen in het restaurant.

Stijn & Gianni. Jari vandaag niet omwille van liefdesproblemen, we steken hem allemaal een hart onder de riem.

Zondag 6 juli 2014


Deze dag werd helemaal anders ingezet dan de afgelopen dagen. WZ1 moest al om 6 uur opstaan om tegen kwart na 6  te ontbijten. Dit vonden de trainers dan een rustdag...

Vandaag zijn we naar Waterworld gegaan, voor sommige al de vijfde keer en voor andere de eerste. Ik herinner me van de vorige jaren nog dat we vooral geduldig moesten zijn en dat was dit jaar niet anders. Na de training hebben we ons allemaal naar de bushalte gehaast om daar 30min te wachten.  De wachtrijen voor de glijbanen leken dit jaar wel korter dan de vorige jaren en
we hebben ons desalniettemin goed geamuseerd. Mocht Waterworld een ding kunnen veranderen in het park dan zouden ze van ons iets mogen verzinnen om de beklimming van de heuvels te minimaliseren.Want dit was voor de meeste zwemmers al een kleine conditietraining op zich.

’s Middags is er goed gegeten van de lunchpakketen van het hotel. Dit door zowel zwemmers als mieren. De mieren werden vooral opgemerkt bij Yassin zijn tweede broodje. Na enkele seconden realiseerde hij pas dat zijn eerste broodje waarschijnlijk dus ook mieren bevatte. Voor alle duidelijkheid, een normaal lunchpaket bevat: 4 broodjes met kaas en hesp ertussen, een flesje
water, een potje yoghurt , een appel, een sinaasappel en plastic bestek.

Om half vier hebben we verzameld in Waterworld om zeker optijd terug te zijn bij de bus. Rond half vijf zijn we aangekomen aan het hotel. Sommige hebben de tijd tussen het aankomen en het avondeten besteed aan extra rust, plezier en andere bezigheden.

Om acht uur hebben we uitgebreid gegeten. Dankzij de goede trainigen hebben we enkele toegevingen gekregen van de trainers. Deze toegeving hield in dat we twee calimaresringen en een vol-au-vent mochten opeten. Na het eten zijn de grootsten samen met enkele trainers gaan voetballen op het strand. Ondertussen hebben wij ons mogen richten op het verslag.

Stijn & Gianni. Morgen hangt Jari eraan want hij is de meester in het ontsnappen van zijn taak....
  

foto27
foto28 foto29 foto30
       

Maandag·7 juli 2014

 
foto31 foto33 foto32
foto35 foto34  
De dag begon zoals elke dag overal op de hele wereld, met opstaan. Voor WZ1 ging het wekkertje om 8 uur af, waarbij iedereen goed uitgeslapen was. Voor de rest begon de dag om half negen. Na een verzadigend ontbijt hadden we genoeg krachten opgestapeld om de eerste training in te zetten. Toen we buitenkwamen stond ons echter een verrassing te wachten: de hemelblauwe lucht was ingeruild voor een met lichtgrijze wolkjes bedekte lucht. Na enkele minuten zwemmen werden we
uit het water geroepen wegens inslaggevaar van bliksem. We hebben daarna nog even geprobeerd maar werden dan definitief uit het zwembad geroepen. WZ1 bleef nog even van de regen genieten en vatte een droogtraining aan. De kleinere zwemmertjes keerden huiswaarts met wilde verhalen en enthousiast over hun eerste keer regen-zwemmen.

Na het middageten was het tijd voor een welverdiende platte rust. De kleinsten onder ons zijn het stadje gaan verkennen terwijl de grote luilakken een verlenging van de platte rust namen.

Vol goede moed, met een blauwe hemel boven ons, zetten we onze tocht naar het zwembad aan. Hier aangekomen begon het echter terug te regenen zodat we met verfrissing het bad in konden. Na 10 minuten trainen was deze regenvlaag al snel voorbij en kwam het zonnetje weer tevoorschijn in Calella.

Na een zware training was het tijd voor een gezellig avondeten. Deze spannende dag vol wilde belevenissen werd beloond met een zacht bedje.

Stijn, Gianni en vooral (en ook terecht) Jari.

Dinsdag·8 juli 2014
 
foto36 foto37  
foto38 foto39 foto40


Vandaag was een typische stagedag; zwemmen, gelach en muziek. Na een gezellige training en een platte rust gingen de kleinste zwemmertjes naar het strand. Hier zagen ze tot hun grote voldoening dat de pret bedervende rode vlag was ingewisseld voor een fun-garanderende groene vlag. Er werd dan ook niet getreuzeld om het vlot te veroveren. De grootste zwemmers moesten bekomen van een mooie training van 7 km. Hierna konden ze zich voorbereiden om een uithoudingsvermogen training te overleven in de avond. Zo vonden sommigen het dus nodig om een uitgebreidere platte rust te nemen.
Die luilakken ;-)! Hierna maakten ze zich paraat om het voorgeschotelde buffet te veroveren. Voor sommige kwam dit goed van toepassing na de training. Na het eten zijn de meesten hun avond nog rustig gaan afsluiten door zich gezellig samen te gaan amuseren. Dit houdt in dat sommigen op hun kamer wat gingen rusten, anderen gingen pingpongen en enkelingen gingen al wat vroeger slapen.

slaapwel :)

Woensdag·9 juli 2014

 
foto41 foto43
foto44  foto45
foto47 foto48

Om de oude gewoontes van de schooldagen verder te zetten hebben we vandaag slechts een halve dag 'gewerkt'. Na onze dagelijkse routine: opstaan, eten, (slapen), zwemmen, eten, slapen vonden we er niet beter op dan nog meer te sporten. Sommigen slaagden er zelfs in om in de zee te ZWEMMEN. Daarna werd een heus interclub voetbaltoernooi tussen SVAZ en Schoten opgezet, hierin zou beslist worden welke club het meeste streetcredebility had. Het snelle en stijlvolle SVAZ dat steeds weer opzette, was onstuitbaar voor de zwakke en bewegingsloze verdediging van een niet-gemotiveerd Schoten. Na iets wat je moeilijk een wedstrijd kon noemen heeft Schoten het opgegeven na een 7-1 nederlaag. Hierbij kon je Schoten vergelijken met Brazilië, en SVAZ met Duitsland, zoals in de fameuze wedstrijd gisteren op het WK voetbal in Brazilië. Na een goed avondeten te hebben opgesmuld zijn de meesten nog gaan pingpongen.
Stijn, Jari en Gianni
Donderdag·10 juli 2014

foto42
foto49 foto50

Onze smeekbedes werden aanhoord, na twee dagen zagen dat onze "bronzingschemas" in het gedrang kwamen kregen we op deze mooie donderdag het zonnetje te zien. Het lijkt wel alsof de zon beu was gezien op Filip en Matthias... Voor de eerste training mochten we dan ook enthousiast onze stoffige zonnecreme bovenhalen. Onze beentjes werden tot het uiterste gedreven in het zonnige callela, na deze vermoeiende training was het tijd voor onze tweede favoriete bezigheid nl. eten! Misschien wel onze meeste favoriete bezigheid nl. slapen, werd ook veelvuldigd beoefend vandaag, de meeste zwemmers sliepen tot de volgende training. Dit bleek broodnodig tijdens de tweede training, een weerstand training zorgden voor menig leed. Na het eten is het tijd voor ons bedje, om naar onze verdieping te gaan namen enkele de lift (jari niet #sportief) deze flashte echter waardoor Stephanie het bijna in haar broek deed, zij was vast niet de enigste...
foto 1 foto 2
foto 3 foto 4
foto 5 foto 6
foto 7 foto 8


Vrijdag 11 juli 2014

Het was vanmorgen een zware training en sommige zwemmers zijn heel diep gegaan. We zijn te weten gekomen dat Sepp verloofd is en wensen hem en Ellen allemaal een dikke proficiat. Dit gebeurde tijdens hun vakantie in Turkije en jammer genoeg niet tijdens deze stage. Komen hier kinderen van? We verheugen ons allemaal op het uitgebreide pizzabezoek van morgen. 
Verder was het vandaag een typische stagedag, Slapen, eten, zwemmen, eten, slapen, zwemmen, eten, en nu terug slapen, Slaapwel!

Zaterdag 12 juli 2014

De dag begon zoals alle vorige dagen voor alle zwemmers. Sinds het vertrek van de zomercriteriumzwemmers staan de zwemmers van het BJK samen met ons om 8:00 op.  Wij staan achter al onze zwemmers en wensen hen heel veel succes tijdens hun wedstrijden dit weekend.
Voor de training namen we afscheid van (zwemclub) Schoten, een emotioneel moment voor Gianni en Saar. De training was van monsterlijke proporties maar was ook de laatste snelle training van deze stage. De allerlaatste training die morgen plaatsvindt is een basis-uithoudingstraining.  Ondanks de graad van vermoeidheid onder de zwemmers werd er toch redelijk gepresteerd.

Na het eten en de platte rust besloten we naar het strand te gaan. Het weer was hier echter de spelbreker en dus leek het stadje ons een betere optie. Na een lange etalagewandeling aten we een welverdiend ijsje met twee bolletjes. Op de terugweg heeft Jari een pinguïnhoesje gekocht voor zijn nieuwe Iphone maar hij moet er nog wel de oren van afknippen.
Toen we terug waren bij het hotel was het weer opgeklaard en hebben we besloten naar het strand te gaan. We hebben onze sportieve kledij aangetrokken en zijn richting strand geparadeerd.

Op het strand zijn we begonnen met een partijtje volleybal. De ploegen gingen goed op en het was spannend tot het einde. De eindscores waren 15-6 / 10-15 / 15-13 / 14-16 / 13-15. Om revanche mogelijk te maken besloten we met dezelfde ploegen een voetbalwedstrijd te starten. De ploeg die de volleybal won is wel met een speler minder gestart omdat Laura al moe was. Dit bleek uiteindelijk cruciaal te zijn voor de uitkomst van de wedstrijd. De spanning was te snijden tot op het einde maar uiteindelijk heeft de revanche wel plaatsgevonden. De eindscore was 4-2.

Terug in het hotel zouden we om 19:45 gaan eten maar dit bleek niet mogelijk. Er stonden mensen tot buiten het restaurant aan te schuiven voor het buffet. Om 20:15 zijn we weder gekeerd en was het iets rustiger in het restaurant. Het personeel van het restaurant heeft ons voor de eerste keer sinds het begin van de stage een andere tafel toegewezen. Dit leidde tot een emotionele confrontatie voor Laura die voor de eerste keer deze stage niet met Stephanie aan de tafel zat. We kregen tafels aangewezen die verder in de hoek stonden dan daarvoor maar ook dichter bij de tafels voor de zwemclub van Ieper. Onze BJK zwemmers hebben zich verbroederd met de zwemmers van Ieper en Jille heeft met Theodore gesproken. De trainer van Ieper zei dat Theo nu misschien van de straat is… Uiteindelijk bleek nog dat Theo de zoon was van de voorzitter van de zwemclub van Ieper.

Na het avondeten hebben alle jongens op de kamer van Yoshi en Yassin Fifa gespeeld op de playstation van Yoshi. (Dit wil dus zeggen dat wij het verslag schreven terwijl de rest Fifa speelde.)
Zoals eerder vermeld zijn er nieuwe gasten in het hotel. Het hotel (met 5 verdiepen) zit heel erg vol en veel van de nieuwe gasten zijn Duitsers. Morgenavond speelt Duitsland de finale van het WK voetbal tegen Argentinië en dus vrezen wij voor onze nachtrust indien Duitsland wint… U zal  maandagmiddag te horen krijgen hoe de Duitsers in ons hotel zich gedragen hebben na de wedstrijd.

Stijn, Jari en Gianni.Zondag 13 juli 2014


Maandag 14 juli 2014

 2014-07-13_23h09_35


Steun ons: koop via Trooper!

banners 04

Partners SVAZ

BRABO website

logo